Lataa SLO App Android-puhelimeesi
Lataa SLO App Android-puhelimille
Kirjaudu palveluun
Skip Navigation LinksSLO > Etusivu > Referenssit
SLO:n ketterä just-in-time-toimituspalvelu mahdollistaa Insta Automationin asennusten onnistumisen
insta-automation_LAU0924_610x412.jpg

Äänekoskelle paraikaa toteutettavan maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan asennusprojekti on poikkeuksellisen laajamittainen hanke, jonka materiaalitoimituksissa SLO on mukana.

Yli vuoden mittaisen Metsä Groupin hankkeen kokoluokasta kertoo se, että pelkästään instrumentointikaapelia asennetaan paikalleen huikeat 360 kilometriä. Materiaalilogistiikka vaatii tarkkaa suunnitelmallisuutta ja koordinointia, sillä työt eivät saa keskeytyä puutteellisten tai toisaalta liian suurienkaan toimitusvolyymien vuoksi.

– Äänekosken varastointitilamme ovat rajalliset, joten meidän tiedettävä tarkkaan, milloin ja minkälaisella lastilla 1 000 metrin keloissa toimitettavat kaapelit saapuvat, jotta voimme taata asennustöiden häiriöttömän jatkumisen. Onneksemme vuorovaikutus SLO kanssa pelaa hyvin. He koordinoivat logistiikkaa ja kommunikoivat niin materiaalitoimittajan kuin meidänkin suuntaan aktiivisesti, Jarno Pitkänen Insta Automationilta kiittelee.


"SLO:n projektinhallinnan ansiosta olemme tilanteen tasalla heidän toimitustensa osalta, mikä vapauttaa meidän resurssimme olennaiseen eli asennusten laadukkaaseen toteuttamiseen”

– Jarno Pitkänen, Insta Automation


Hankkeesta SLO:ssa vastaava myyntipäällikkö Antti Keskinen kertoo, että ennen hankkeen alkua pohdittiin myös muunlaisten vaihtoehtojen hyödyntämistä logistiikan helpottamiseksi.

– Mietimme esimerkiksi välivaraston hankkimista. Lopulta päädyimme kuitenkin yhteistyössä Insta Automationin kanssa toteuttamaan tilaukset keskitetysti ja koordinoimaan lähetyksiä erikseen, mikä on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi toimia. Tämä on ehdottomasti myös Insta Automationin perusteellisten suunnitelmien ansiota.

Instan esisuunnitelmien mukaiset tilausmäärät varmistetaan yhdessä toimittajien kanssa. Olennaisen tärkeää on tietää etukäteen lähetyksen tiedot (kuten lavakoot, rahdituspainot, ajoneuvojen tiedot) sekä toimitusajankohta mahdollisimman tarkasti.

Kumppaneiden valinnassa painottuvat laatu ja luotettavuus

Äänekosken hankkeeseen SLO valikoitui Insta Automationin kumppaniksi kilpailutuksen kautta. Yrityksillä on kuitenkin pitkä yhteinen historia.

– Olemme tehneet yhteistyötä SLO:n kanssa jo usean vuoden ajan ja luotamme heidän ammattitaitoonsa. Meillä on jopa kansainvälisiä yhteishankkeita takataskussamme. Biotuotetehtaan myötä SLO:n ja Instan yhteistyö on kehittynyt ja lisääntynyt merkittävästi.

Tähän hankkeeseen SLO on Pitkäsen mukaan tuonut erityisesti laadukasta ja kustannustehokasta palvelua, mikä on näkynyt esimerkiksi sopivan kaapelivalmistajan valinnassa.

– Näinkin laaja ja erityislaatuinen hanke asettaa myös kaapelivalmistajalle ehtoja, hän kertoo.

Antti Keskisen mukaan lopulliseen toimittajavalintaan vaikuttivat tämän toimituskyky, toimitusvarmuus, laatu ja hinta, jotka kaapelitoimituksista vastanneet Prysmian ja Helkama täyttivät.

”SLO:n projektinhallinnan ansiosta olemme tilanteen tasalla heidän toimitustensa osalta, mikä vapauttaa meidän resurssimme olennaiseen eli asennusten laadukkaaseen toteuttamiseen”

”Meidän roolimme on tehdä hankkeen onnistuminen Insta Automationille mahdollisimman helpoksi materiaalien suhteen”

– Antti Keskinen, SLO Oy


 
Jarno Pitkänen

  • Liiketoimintajohtaja, instrumentointi-, automaatio- ja sähköasennus, Insta Automation Oy
  • Tampere
  • Mukana Metsä Groupin biotuotetehtaan hankkeessa, jonka instrumentointiasennuksesta Insta Automation Oy pääosin vastaa
  • www.insta.fi/automation

Antti Keskinen

  • Myyntipäällikkö, Sähkönjakelu ja teollisuus, SLO Oy
  • Tampere, asiakkuudet valtakunnallisia
  • 8 vuotta SLO:n palveluksessa
  •  www.slo.fi


Metsä Groupin biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden kaikkien aikojen suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Edistyksellinen biotuotetehdaskonsepti on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa. Korkealaatuisen sellun ohella tehdas tuottaa monipuolisesti myös muita erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, biokomposiittia ja biokaasua, tuotekaasua ja rikkihappoa. Rakennuttaja on Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre Oy. Tutustu Metsä Groupin biotuotetehtaaseen osoitteessa biotuotetehdas.fi
 
Teksti Suvi-Maaria Wulff
Henkilökuvat Kimmo Torkkeli
Kohdekuvat Metsä Group

Asiakaskertomukset

Tutustu muihin referensseihin »

SLO palvelee

​​Projektipalvelut hankkeissa

- Suunnittelu
- Tuotekonsultointi
- Muutosten hallinta
- Logistiikka

Lue palveluistamme lisää »

Ota yhteyttä

SLO Myyntikonttorit
Myyntikonttoreiden yhteystiedot »