Lataa SLO App Android-puhelimeesi
Lataa SLO App Android-puhelimille
Kirjaudu palveluun
Skip Navigation LinksSLO > Etusivu > SLO > Tuote- ja toimittajapolitiikka

 Tuote- ja toimittajapolitiikka

​SLO:n tavarantoimittajan tulee olla vakavarainen ja hyvämaineinen. Tuotteiden teknisen laadun tulee vastata asiakkaiden odotuksia.

Kaikilla merkittävillä tuotealueilla noudatamme yhden päätoimittajan ja 1-2 vaihtoehtoisen tavarantoimittajan politiikkaa. Toimittajan kanssa tulee aina olla voimassa kirjallinen sopimus. Suosimme päätoimittajia, jotka jakelupolitiikassaan keskittyvät tukkuliikkeisiin ja joiden asema markkinoilla on vahva tai kasvava. Päätoimittajan on oltava valmis aktiivisesti kehittämään omaa toimintaansa. Vaihtoehtoisten toimittajien avulla turvaamme todellisen hintakilpailukyvyn ja luomme varajärjestelmän saatavuuden varmistamiseksi.

Tuotteet
Tuotteiden tulee olla sähköturvallisuuslain mukaisesti koestettuja ja hyväksyttyjä sekä täyttää viranomaisen asettamat määräykset. Tuotteiden on oltava SLO:n toiminta-ajatuksen mukaisia ja niillä tulee olla SLO:lla hyväksytty toimittaja, jonka perustiedot on avattu SLO:n tietojärjestelmään ja ostoreskontraan. Rinnakkaistuotteiden tulee lisätä markkinapeittoa ja SLO:n kokonaiskannattavuutta.

Ostotoiminta
Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme hyvä tuotteiden saatavuus, ostaa kokonaisedullisesti kaikki ehdot ja kulut huomioiden sekä ohjata ostotoiminnalla tavaravirtaa logistisesti oikein. SLO:n tuotepäällikkö pitää yllä oman tuotealueensa tuotetarjontaa sekä yhdessä vastuuostajan kanssa seuraa tuotteistonsa hintakehitystä ja markkina-asemaa varmistaen toimenpiteillään jatkuvan hintakilpailukykymme.

Ympäristön huomioiminen
Toimittajan ja tuotteiden lisäksi pakkaustavalla ja pakkausmateriaaleilla on merkitystä. Erityisesti huomioimme tuotteiden ja pakkausmateriaalien kierrätyksen. Energiaa ja ympäristöä säästävät vaihtoehdot sekä energiatehokkaat tuoteratkaisut ovat tuotteiden valintaan vahvasti vaikuttavia tekijöitä.

Kehitys
SLO:n Osto- ja tuotemarkkinoinnin vastuulla on tuotteiden saatavuus, hintakilpailukyky, logistiikan kustannukset sekä toiminnan laatu. Toimittajiemme kanssa pyrimme ensisijaisesti rakentamaan pitkäaikaisia yhteistyösuhteita. Toimittajien laatua seurataan ja raportoidaan jatkuvalla seurannalla. Uusien toimittajien toiminnan ja tuotteiden laatu varmistetaan aina ennen yhteistyön aloittamista.